søndag 7. september 2008

V.s store 3-årsdag

I dag feiret vi V.s bursdag. Hvor gammel han ble? Vel han kan fortelle deg at han er så mange år *holder opp lillefinger, pekefinger og tommeltott*, men strengt tatt er han bare to ennå. Vi har bare valgt å (foreløpig) la ham tro at bursdager er noe man flytter på sånn at de alltid stemmer med en helgedag... Her er et lite referat fra den store dagen:

07.30: Far går opp til et tydelig våkent bursdagsbarn. "Har du bursdag i dag du da?" spør far. "Yes, sir!" svarer bursdagsbarn.

08.00: Mor har også klart å komme seg opp, gave letes fram. Bursdagsbarnet er skeptisk til om det virkelig er lov til å ødelegge gavepapiret, men lar seg overtale. Jubelen er stor når han finner ut at det under papiret er nye deler til briotogbanen hans, tog som går av seg selv (i hvertfall etter at far har kranglet litt med batteriene) og en mini-Gordon (hører til en annen type tog enn tog som kjører av seg selv).

09.00: Togbane ferdigbygd. Bursdagsbarnet får bestemme hva vi skal ha til frokost. Vi spiser pannekaker og ser thomastogetfilm.

10.00-12.00: Kakepynting (hvorav to kaker pyntet med konditorfarge og nonstop-tog).

12.00 - 14.00: Bursdagsbarnet allerede ganske sliten. Vi spiser pølse til lunsj og ser "Istid".

14.00: De første gjestene ankommer. Første gave viser seg å ha et thomastogkort. Dette studeres med stor entusiasme i lengre tid før bursdagsbarnet innser at det faktisk ikke er kortet som er gaven. Gaven (månesand) åpnes, den er også veldig spennende og bør helst åpnes med en gang. Far forteller bursdagsbarn at gaven dessverre er tom for batteri og må lekes med en annen dag. Flere gjester ankommer.

14.00-16.00: Mange gjester, mange kaker, maaaange gaver. Lydbok, bok om kaninen som bare kunne si "bæsj", Jungelboken 2, sekk, matboks og puslespill blir alle mottatt med stor entusiasme. Bursdagsbarn forteller alle at det er lov å ødelegge papiret før han åpner hver gave.

16.00: Tante K. og tante R. ankommer med gave som inneholder duplothomas (ønskedrøm oppfylt). Bursdagsbarnet i hundre. Løper rundt seg selv, og viser stolt fram banen til alle han ser. Begynner å bygge banen og er så ivrig at han nekter plent å åpne gavene fra mormor, morfar og onkel J. og fra tante M. som ankommer under alt oppstyret. Disse gavene blir til slutt åpnet under mye surmuling. Jubelen vil imidlertid ingen ende ta da det viser seg at gavene inneholder thomaskoffert og thomas-tvspill (og ullundertøy, men det var det mest jeg som ble glad for). Bursdagsbarn viser seg å ha medfødt instinkt for tv-spill (gener?).

17.00: Tante F. og fetter J. kommer. Fetterene er overlykkelige over å se hverandre, det er jo tross alt et helt døgn siden sist. Fetter J. har med gave med mini-Neville (tog) og en traktor. "Tog!" roper bursdagsbarnet, "traktor!" roper fetter J. og dermed er det avgjort hvem som skal leke med hva. "Skal dere ha kake?" roper vi fra voksenstua, "NEEEEI!!!" roper fetterene fra tv-stua (hvor alle lekene befinner seg), et klart tegn på at lekene fenger.

18.00: Filletante M. Dukker opp. Hun har også med gave. Hun har malt et bilde til bursdagsbarnet. Ut fra barnets jubel er det opplagt for foreldrene hva bildet forestiller. Jepp, det er Thomastoget.

18.30. Bursdagsbarnet i hysterisk gråt fordi fetter J. muligens kan ha kommet borti ham. Fetter J. i gråt fordi bursdagsbarnet er hysterisk og fordi han muligens fikk litt vondt i øyet sitt. Havregrøt lages og nattklær finnes fram.

19.00: Et veldig fornøyd, og et veldig, veldig slitent bursdagsbarn sover søtt i senga si etter at far har lest en bok om Thomastoget høyt.

Julaften neste.

1 kommentar:

Marthe-Julie sa...

Det høres ut som en fin dag da:)