lørdag 25. desember 2010

Dagbøkene fortsetter: 1989

Jeg har fått oppfordringer om å fortsette dagbokbloggingen (føler meg nesten litt Knausgård, jeg nå). Jeg tenkte derfor først å gi et utvalg fra 1989, men i og med at dagbokskrivingen min var temmelig sporadisk, slår jeg til og gir dere HELE 1989:

22/4 1989 Kjere dagbok

i dag so jeg po frokostTV det var moro

Noen som husker Frokost-TV med Toppen Beck og blomster-Finn? Noen andre som fant det så spennende at de skrev dagbok om det? Tenkte ikke det, nei.

5\6 1989 Kjere dagbok

Jeg har fott meg gasbalong F. sin for opi lufta

Denne teksten er kanskje kort, men her er det mye sorg og smerte mellom linjene. Det er temmelig tøft for en tre-åring å se gassballongen sin forsvinne mellom skyene.

15\6 1989 Kjere dagbok. i dag hade jeg det morsomt. det var aktivitetsdag po skolen

Dette er reinspikka løgn. Aktivitetsdag er det samme som idrettsdag, og jeg har aldri opplevd obligatorisk idrett som morsomt.

18\6 1989

kjere dagbok i dag var jeg til tante K. og onkel A. vi tok med os dokene vore jeg tok med kristin og bamsefar. M. vile vi skule spele ludo men det vile ike tante K. forat jeg ble so sint visje tapte so kom mamma og tante K. vile at M. og jeg skule go ut og spile tenis. So jorde vi det. da vi skule goinijen plokte jeg blomster til tante K. F. hade ploketen blost so sate tante K. demien vase og so rinkte telefonen det var Mille som rinkte etepo fant tante K. po at vi skule ringe ot tante G. og behene kjøpe noe got tilos vi rinkte to ganger menfik ike noe svar so rinkte telefonen til os det var tante G. eter en stund norvi skule fora jem kom hun.

Jeg blir fortsatt sint når jeg taper i ludo.

19\6 1989

kjere dagbok

idag var jeg hos tremenning G. det var så kjedelig visnaket bare om kjerestepar nor jeg gik heimjik jeg til nabo R. hun hade so mye rart so gik jeg heim.

Jeg legger merke til at senere i dagboka blir kjærestepar myyyye mer spennende.

23\9 1989

Kjere dagbok

I går kveld for vi på bursdagen til Mille hun hade egentli bursdag i forgors men da hade vi ike tid for først skule tante K. hente Mille kl 4.00 og so skule mamma på foreldremøte også en Anen plass so jeg ike vet navnet på og jeg og M. og F. la os kl 8.00, men no skal jeg fortele om nor vi hade tid altso i gord først so gik vi dit ogso drak vi brusåverbrus og spiste kake og is, so lekte vi lit.

Jeg har lest (i) doktoravhandlinger med like mange digresjoner. Og hvor ble det egentlig av brusoverbrusen?

lørdag 28 Oktober 1989

kjere dagbok del 1

i dag har jeg hat det moro jeg gledet meg hele dagen G. skule nemelig kome til meg og M. og vordan det hente kan du høre om i neste kapitel

del 2

G. kom. vi spiste.

Kunsten å bygge opp spenningen...

Søndag 31\12 1989

Kjere dagbok

i dag er det nytårsaften jeg gleder meg til i kveld da skal vi til onkel H. og tante A. og sende opp rakketer. pappa har netop skjøpt dem. han har skjøpt en kjemperaket.

Og med det, avslutter vi naturlig nok 1989. Dagboka fortsetter fram til 1995, men jeg er usikker på hvor lenge dette får fortsette. I 1995 var den sjarmerende åtteåringen blitt til en ufordragelig fjortenåring, og dagboka blir litt ondskapsfull, veldig hormonell og sterkt preget av kompliserte sosiale intriger.

3 kommentarer:

Fru Fortuna sa...

Jeg liker dagboka di! Kom gjerne med mer :)

Men hva i alle dager er brusåverbrus??

Pita sa...

Brusoverbrusen var rød og hadde ekstra mye kullsyre slik at den alltid bruste over. Het den Eventyrbrus mon tro?

Anonym sa...

Liker godt hvordan du slår sammen ord! "goinijen" - veldig økonomisk språkføring. Utrolig hvor fort det blir helt naturlig å lese og forstå det.